Kracht, historie en precisie in één wapen: de kruisboog

By | januari 5, 2016

Ben je op zoek naar een kruisboog die precies bij jou behoeften past? Neem dan vooral een kijkje bij dumpstorehengelo.nl, ze hebben daar een divers aanbod van schappelijk geprijsde kruisbogen. Dit is bedoeld voor zowel de beginnende als de gevorderde schutters. De kruisboog is een onweerstaanbaar wapen als je van de boog sport houdt. De kracht, precisie en comfort maken het een must have voor iedere liefhebber.

De kruisboog heeft een lange, indrukwekkende en interessante historie. Door de tijd heen is echter verrassend weinig veranderd aan het ontwerp van de boog. Het is natuurlijk hedendaags wel door moderne innovaties en lichte materialen gemakkelijker te gebruiken, krachtiger en lichter geworden. De precieze kracht van een kruisboog wordt hierbij meestal uitgedrukt in het aantal ponden dat nodig is om de boog te spannen. Voor de meeste zware bogen worden meestal beugels gebruikt om ze volledig en gemakkelijk te spannen.

In populaire media is de kruisboog voornamelijk bekend uit het verhaal van Wilhelm Tell, waarbij hij een appel van het hoofd van zijn zoontje Walter moet schieten. Maar je kunt het natuurlijk ook herkennen als het voorkeur wapen van Daryl Dixon uit de populaire serie The Walking Dead. Voor anderen die de kruisboog al kennen en gebruiken is het een competitieve en uitdagende sport. Bij dumpstorehengelo hebben ze verschillende soorten kruisbogen te koop. Ieder werkt net wat anders, neem bijvoorbeeld de pistoolkruisboog, de recurve kruisboog of de efficiënte compound. Ze bieden daarnaast een brede en divers aanbod van accessoires aan die je verder kunnen helpen bij het uitoefenen van de sport. Vergeet hierbij natuurlijk niet de altijd belangrijke pijlen. Kortom, neem vooral een kijkje en laat het je verrassen.